računovodski servis
Recite zbogom visokim cenam in gospodarski krizi! Sedaj si lahko tudi vi privoščite kvalitetne in cenovno ugodne računovodske storitve!

Obračun DDV

V Sloveniji smo davek na dodano vrednost uvedli junija 1999. Od njegove uvedbe DDV pa do danes so se predpisi, ki urejajo njegovo obračunavanje in plačevanje večkrat spremenili, zato poskrbite, da bo obračun DDV v vašem podjetju izveden pravilno.

Davčni zavezanec ali ne?

Vsak podjetnik ima možnost izbire postati ali ne postati davčni zavezanec. Seveda je ob večjem letnem prihodku podjetja, če ta znaša več kot 50.000€ letno, davčna zaveza obvezna. Torej ko posamezni podjetnik postane davčni zavezanec, je dolžan na cene svojih storitev in izdelkov zaračunavati davek na dodano vrednost. Po preteku določenega obdobja, mesečno ali trimesečno, je dolžan državi ta davek tudi plačati.

Torej kot smo že povedali, davčni zavezanec mora obračun davka na dodano vrednost predložiti v določenem obdobju. Če je zavezanec mesečni, takrat mesečno, če je trimesečni, to stori enkrat na tri mesece. Če te roke zamudi, ga država kaznuje z obračunanimi obrestmi ter izterjavo. Temu pa se je razmeroma enostavno izogniti s kvalitetnim računovodskim servisom!

Ne plačujte po nepotrebnem!

Za to, da boste v roku oddali vse potrebno, poskrbimo mi. Postopek za oddajo DDV je zapleten – oddaja se izključno preko spleta, prav tako ni preprosto njegovo obračunavanje in plačevanje. Kot vsi se verjetno tudi vi želite izogniti visokim plačilom davka. Dobro vam znamo svetovati, glede na panogo vašega podjetja, ali sploh postati davčni zavezanec ali ne.

V določenih podjetniških panogah je namreč bolje, tudi zaradi konkurenčnosti in nižjih cen storitev ali izdelkov, da niste davčni zavezanec, v drugih pa vam tudi davek lahko predstavlja prednost.

Pa vendar se zakon o DDV redno spreminja, zato je potrebno spremljati vse novosti, se izobraževati in poznati vse spremembe obračuna. Pri skoraj vsakem podjetju pride do tako imenovanih DDV-jevskih problemov. Naše delo je, da jih znamo rešiti in pregledati točno v skladu z zakonom. Zaupajte nam obračun DDV in se mirno posvetite drugim, bolj produktivnim opravilom!

Še vedno niste prepričani? Naj Vam olajšamo odločitev. Pridružite se našim zadovoljnim strankam in 1 mesec Vam bomo nudili celotne računovodske storitve brezplačno!